Снимка: Петел, архивВсе по-голям е недостигът на лекари по Черноморието. Проблемът

...
Снимка: Петел, архивВсе по-голям е недостигът на лекари по Черноморието. Проблемът
Коментари Харесай

Кризата за лекари става все по-осезаема по Черноморието.

Снимка: Петел, списък

Все по-голям е дефицитът на лекари по Черноморието. Проблемът се вижда както по Южното, по този начин и по Северното Черноморие, съобщи Нова телевизия.

Според доктор Галина Павлова рецесията с общопрактикуващите лекари се задълбочава с всяка минала година.   " При старта на промяната общопрактикуващите лекари във Варна бяха 320. Към момента са 280 ", показва  д-р Галина Павлова, шеф на " ДКЦ 5 – Света Екатерина " - Варна.

А това води до напрежение, както за пациенти, по този начин и за лекари.   " Всяка процедура на общопрактикуващ има до 2500 пациента, които може да запише в пациентската си листа. В случай, че запише и един човек от горната страна би следвало да наеме в допълнение сътрудник, който да работи. И защото, в случай че това са 10, 20, даже 50 души, това не е финансово преференциално, сътрудниците започнаха да отхвърлят т.е. те не записват повече. 

Д-р Атанас Стефанов е общопрактикуващ доктор с 15-годишен стаж. Споделя, че натоварването върху него и сътрудниците му е голямо: " До прочут интервал от време поемахме, поемахме. Но има един лимит, тъй като ние също сме хора, като всички останали ".

" Относно медицинските експерти и защитата по плажовете – в действителност експерти не доближават. По наредбата за водното избавяне и обезопасяване на водните площи стопанинът на плажа е задължен да обезпечи задоволително уреди и спасители, по този начин и здравно обслужване ”, изясни Златка Атанасова – инструктор по първа долекарска помощ в Бургас. Тя показа, че плажуващите се обръщат към медици при прорезни рани, ужилване от медуза. Атанасова акцентира, че здравното обслужване на плажа не се заплаща, само че прикани туристите да съблюдават разпоредбите и да се грижат за здравето си.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР